Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

Dobrogea – frumusețea naturală – partea I

Câteodată sunt așa de fascinată de a descoperi locuri noi încât uit să le admir pe cele de lângă mine. Anul trecut am început să scriu despre Constanța, orașul meu de suflet, singurul prin care trecem în fiecare vară dar despre care știm atât de puține :).

Anul acesta am înițiat o altă serie, pe care sper să o continuăm, aceea a filmulețelor și relatărilor din Dobrogea, care pentru Travelfunpassion este și locul de naștere.

Dobrogea are o frumusețe aparte, ușor sălbatică, poate încă ne-explorată la adevărata sa valoare . Toate lumea se gândește doar la mare atunci când se vorbește  despre această  zonă insa  asta e plină de istorie, de câmpii, de munți antici, deltă dunării, biserici și peșteri vechi și …mai ales, o comunitate extraordinară.

Azi prezint un drum de acces până la mare, necunoscut multora, cea mai bună soluție pentru a evita traficul infernal înspre și dinspre Vama Veche : strada care trece prin Negru Vodă (unde, dacă nu știai, există o vamă pentru a ajunge în Bulgaria – foarte liberă ).

Mereu mi-a plăcut zona aceea foarte mult : câmpii multicolore de galben, roșu și albastru (da, ca un tricolor) , cu teren plin de maci, grâu, floarea soarelui și in 🙂

Satele sunt înșiruite de  o parte și altă a dealurilor, uitate uneori în altă vreme, cu mașini ce trec răzleț pe străzile bine asfaltate, cu oameni curioși și amabili.  Noi ne-am oprit și am pozat lanurile de floarea soarelui, animalele lăsate libere pe câmpuri și drumurile șerpuite.

Ne-a iesit un filmulet usor agricol dar plin de viață:).

Ceea ce aș vrea să mai spun e că în Dobrogea se găsesc fosile, domeniu complet necunoscut mie dar pe care îmi doresc să îl descopăr:).

Aceasta este doar prima relatare din multele ce vor urma despre Enisala, Histria, Tulcea, Deltă și  peșterile în Dobrogea .

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion