Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

Albania – Ochiul Albastru – o experiență inedită (2)

Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR)

Ca în orice călătorie pe care o fac, am decis să am un mic intinerariu și în Albania pentru a îmbina perfect relaxarea de la plajă cu descoperirea culturii și istoriei.

Pe drumul dinspre Grecia către Sarande, un drum săpat în munte, arid dar atât de fain pentru șoferii pasionați de senzații țări:), am găsit indicatorul către Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR). Citisem că acesta este o destinație de neratat așa că am pus-o pe lista noastră pentru prima zi de Sarande.

Pentru a intelege mai bine cat de mult ne-am distrat noi in Albania, poti urmari imagini direct pe pagina noastra de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dVjcjxAwqXY&t=8s

Ca să ajungi la Ochiul Albastru parcurgi  și o porțiune de off-road, în mijlocul munților, dificil dar nu imposibil de ajuns chiar și cu o mașină micuță ca a mea:).

Verde azuriu la Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR)

Ochiul Albastru este un lac ce izvorăște din inima pământului, declarat monument natural, cu ape adânci ce depășesc 50 de metri (aceasta fiind ultima adâncime la care cineva s-a scufundat vreodată).

Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR)

Dat fiind că am ajuns acolo în plin sezon estival, era plin de turiști, mult prea mulți decât m-aș fi așteptat. Ne-am oprit în fața lacului și am rămas uimiți nu doar de culoarea apei dar și de temperatura acesteia: nu cred că depășea 10 grade deși afară erau peste 40 (te simțeai ca și cum ai băga picioarele în congelator:).

Trambulina catre apele reci – la Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR)

Cei curajoși puteau sări în apă, de pe trambulina improvizată de localnici, însă nu aș vrea să mă gândesc la senzația pe care o puteau simți, dat fiind că mie, personal, îmi paralizaseră gleznele doar la intrare.

Terasa de Ochiul Albastru (Blue Eye-SYRI I KALTËR)

Apa este atât de clară, verde încât mi s-a părut imposibil, la început, să cred că este naturală.  

Ceea ce te sfătuiesc este să nu te oprești doar la prima intrare ci să mergei puțin mai departe vreo 50 de metri, unde vei găsi o oază de liniște și o apă atât de clară, încât totul va părea ireal.

A fost o gură de aer proaspăt și ne-am bucurat ca niște copii de vizita la acest lac. Următoarele zile am explorat mai mult plajele din zona Sarande & Ksamil .

Pentru a intelege mai bine cat de mult ne-am distrat noi in Albania, poti urmari imagini direct pe pagina noastra de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dVjcjxAwqXY&t=8s

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion