Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

2021 – Primul an de călătorii in 3

Pentru noi 2021 a început în forță, in ianuarie, când bebelușul nostru avea doar 3 luni, în prima vacanță prin tara. Avea să fie prima din multele aventuri pe care urma Să ni le rezerve acest an. Am vizitat Valea Zânelor, Vulcanul stins de la Racos, Sibiu, Brașov și Sinaia. Am testat rezistenta pustiului în scaunul de mașină și am prins curaj ca în următoarele călătorii sa nu mai plecam cu casa după noi :).

Vulcanul Rosu de la Racos. Baby T a dormit tot timpul in marsupiu la tati:). Asa e viata la 3 luni:)

Ne-am organizat astfel încât, în fiecare luna, sa plecam undeva. Am testat cazări chiar inedite de la noi, încercând sa le alegem cât mai izolate pentru a evita situația pandemica  dar și cât mai baby friendly. În februarie și martie, pe lângă ieșirile de weekend din afara Bucurestiului, dădeam fuga și la Constanța, să îi vizitam pe bunici dar și pentru a-l obișnui pe baby T cu întinderea albastră a Mării:)

Luna aprilie și cele aproape 6 luni ale puștiului ne-au găsit în primul zbor în formula de 3, către Egipt (bine, de fapt formula de 4 căci l-am avut și pe unchiul lui baby T cu noi:)). Am făcut destul de mult research și m-am meditat la cei care călătorisera deja cu bebeluși dar aveam deja experiența micilor escapade din țară, copilul era obișnuit cu oameni și locuri noi.

Prima intalnire cu Marea Rosie:)

Egiptul ne-a surprins plăcut atât pe noi cât și pe del mic, cred, dat fiind ca ne-a lăsat sa ne aventurăm la Valea Regilor & Luxor, in excursii lungi pe mare și în tururi ale orașului Hurgada. Primele zboruri au fost, cel puțin interesante, nu pentru pici , cât pentru noi:).

Luxor

Cum 2021 a fost și anul în care, în sfârșit, pandemia ne-a permis sa ne organizam nunta :), in iulie, am profitat și am fugit în luna de miere, în Mallorca. Ce poate fi mai mișto decât luna de miere cu un năzdrăvan de 9 luni care mergea deja ținut de mânuțe si încerca să descopere lumea:)!?

Am batut insula in lung si in lat

Mallorca a fost o surpriza extraordinar de faina pentru noi ca și cuplu dar și ca părinți. Realmente erau înclinați către familii cu copilași, ne primeau zâmbitori, aveau peste tot scaune de copii, încântați sa pregătească mâncăruri “bebelusesti”. Ne-a plăcut atât de mult încă am decis sa prelungim vacanta si sa exploram în detaliu insula.

Baby T fascinat de Bbay rechin la Acvariul din Palma de Mallorca

Întorși din vacanta, simțeam ca ne gâdila din nou tălpile, cumva începusem sa îmi reamintesc gustul călătoritul intensiv, să mă bucur de lumea văzută prin ochii lui Baby T și să vreau din ce în ce mai mult :). Asa ca in August, ne-am încărcat cu răbdare și buna energie și am plecat în Albania cu mașina. Era pentru mine a 4 a oara în care vizitam tara de care ma cam inamorasem in 2017, asa ca am hotărât sa i-o prezint și lui Baby T. Pentru cele 10 luni ale lui, a rezistent minunat pe drumurile balcanice, prima oprire fiind “perla” Macedoniei, Ohrid.

Ne-am plimbat cu barcuta pe lacul Ohrid si am admirat fumusetea acestuia

Și pentru ca nici o vacanta nu e posibila fără aventuri, cel puțin pentru noi, în Macedonia ne-am pricopsit toți cu o toxiinfecție alimentara de zile mari. Dar acest lucru tot nu ne-a împiedicat sa revedem locuri dragi, sa profitam de pauzele dintre reprizele de rău și sa ne inarmam cu răbdare pentru drumul Ohrid /Sarande, Albania.

Admirand un alt peisaj minunat din Albania

Albania a reușit sa ne surprinda și anul acesta cu peisaje ce îți tăiau respirația dar, pentru prima data, am văzut cât de ne-prietenoasa e pentru familiile cu copii. Greu găseai scaune de bebeluși la restaurante, și mai greu mâncare ok pentru el, fără trotuare adecvate unui căruț etc.

Vizitand Cetati vechi albanze

Dar, nu ne-am învățat copilul sa călătorească doar comod, asa ca s-a adaptat minunat și tarii asteia, a iubit și marea albaneză că și pe cea egipteană sau spaniola sau chiar cea românească :).

În trecut, cu mult înainte de venirea lui Baby T, deviza noastă era “călătorului ii sta bine cu drumul”, si am vrut sa o respectam în continuare. Asa ca, în septembrie, la cele 11 luni ale copilului, am decis sa ne relocam, pentru o luna, în tara mea de suflet, Italia, în Genova. Ne-am înarmat, din nou, cu răbdare și multe joculețe bebelusesti, muzica bună și energie pozitivă pentru a face față drumului cu mașina.

Prima oprire a fost în Slovenia, în Bled. Orășelul fusese pe lista noastra dar nu reușisem pana acum sa ne oprim. Locul ne-a plăcut foarte mult, atat noua cât și pustiului ce deja mergea frumușel, zâmbea ștrengareste, la cele 11 luni ale sale, și cucerea inimi oriunde.

Deja era usor, bebe mergea frumos de o manuta in Bled:)

Cum noi doi iubim marea (suntem din jud Constanța), ne-am învățat și copilul sa adore balacelile, soarele și nisipul fin:). Genova ne-a surprins din nou, am descoperit locuri noi, multa istorie, multa natura și multa dragoste pentru frumos. Am colindat in lung și în lat Liguria, Portofino si Venezia.

Como – frumosul oras al Italiei

In orașul canalelor si al gondolelor am sărbătorit și aniversarea lui Baby T, suflând în lumânări în cel mai drăguț și intim restaurant, ascuns în spatele Pieței San Marco. A fost un weekend special ccaci, impreuna cu bunicii, Baby T a admirat Venetia si a simtit cum e sa fii in centrul atentiei peste tot:).

Ce aniversare minunatat a primului an din viata

In octombrie, obosiți de atâta soare și căldură :), ne-am reîntors către România, nu înainte de a descoperi un oraș extrem de cochet în Ungaria, Alba Regala. Această ultima oprire a fost binevenita pentru a realiza ca tara vecina are atât de multe de oferit, chiar dacă nu te oprești doar în locurile ultra cunoscute. Despre aceasta ultima destinatie voi detalia mai mult intr-o alta postare caci da, sunt tare in urma cu relatarile:). Cred ca rezolutia pentru 2022 e sa scriu mai mult si mai des:)

A pins si o vantaie frumosa in Ungaria dar a trecut repede:)

Noiembrie ne-a prins la Constanța. Cum am fi putut sa stam noi departe de mare, fie ea rece și sălbatică precum Marea Neagra iarna!? 🙂 Well, anul s-a încheiat și ne dam seama ca Baby T a fost purtat pe mașină, avion, vapor, tren și autobuz în 9 tari și 25 de orașe în doar un an de viata. L-am văzut transformându-se din bebelușul mic mic, într-un copilaș care adora sa descopere locuri noi și nu se teme sa fie scos din zona de comfort. Pandemia ne-a însoțit peste tot , în pelegrinarile noastre dar am ales sa o tratam ca pe un “partener invizibil”, sa fim conștienți ca exista dar sa nu ne temem de ea. Am făcut tot ce s-a putut sa ne protejam pe noi și pe baby T dar am vrut sa ne continuam pasiunea de a călători. De data asta cu si mai multa placere, prin ochii pustiului blond cu ochii albaștri din dotare:)

Ps: Bineînțeles, deja am început pregătirile pentru noile aventuri din 2022. Sa ne vedem cu bine in Orasul Iubirii:)…da, da Paris here we come sa te cucereasca si pe tine Baby T:)

Papa 2021 – ai fost un an tare bun pentru noi
Fericire suprema in primul meu an de Mama – care merita si un Aperol din cand in cand:)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion