Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

Genova – aventura continuă

Anul acesta am rămas mult în urmă cu poveștile călătoriilor noastre dar sper să recuperez cât pot de repede😊. În vară ne-am reîntors în minunata Italie, cea care care uimește de fiecare dată când o regăsim. Am încercat să revedem locuri dragi nouă din Genova, să descoperim alte locuri noi în acest oraș ce ne-a găzduit anul trecut peste o luna. Am mai scris despre Genova acum multi ani, de data aceasta fac doar un mc summary pentru un weekend (Genova – portul de pe coasta Liguriei).

Cum Genova ar trebui să fie lista oricui își dorește un city break plin de savoare italiană, mi-ar plăcea să vă povestesc ce puteți face în câteva zile aici.

  1. Portul Genova și plăcerea unei plimbări pe mare
Portul din Genova

Noi ne începem fiecare vizită în Genova cu o oprire în Port. În primul rând căci avem un loc drăguț unde mâncăm mereu focaccia genovesa și gelato delicious. Apoi, ușor, ușor, o pornim spre oraș.

Îmi place mult acest port, elegant, cu o piață largă, cu terase ce dau către apă și, spre plăcerea lui Baby T, cu un loc foarte fain de joacă pentru copii. Genova are numeroase activități pentru cei mici: parcuri, trenuletul care face turul orașului pentru pitici și, nu în ultimul rând, acvariu.

Cu vaporasul prin port

Recommend cu drag să luați Vaporașul pentru a face turul portului (Aprox 40 de minute) sau să optati pentru vaporașul care merge către Cinque Terre sau Canogli. Anul trecut, în port era o Roata imensă ce oferea panorama asupra orașului, o roată în care ne-am urcat cu Baby T care era foarte entuziasmat să se uite pe geamul cabinei (când mie îmi îngheța inima😊).

Acvariul din Genova

După ce te-ai încărcat cu energie bună. O iei ușor către Acvariul din port, unul dintre cele mai mari din Europa. Biletele se pot cumpără online și intrarea se face la ore fixe, de aceea , cea mai bună idee e să le cumperi în avans. La casa de bilete din față acvariului, se face mereu o coadă imensă și, pentru a nu pierde vremea, cel mai bine e să le cumperi online.

Acvariul din Genova

Intrarea în acvariu este 25 de euro, iar acavariul merită fiecare cent: e foarte mare, poți vedea rechini, delfini, o varietate deosebită de pesti sau animale marine (pinguini și foci).

Dacă, după vizita la Acvariu mai ai energie, o plimbare la Muzeul Marin (Galatta) e o idee genială. Cu același bilet poți vedea Muzeul dar și submarinul din port – am scris mai mult despre această experiență in Genova – portul de pe coasta Liguriei.

Muzeul Galatta

Lanterna din Genoa este farul principal al portului și este un reper emblematic al orașului. Până la Far drumul e plăcut, pe lângă vechile ziduri ale orașului, iar pentru a ajunge în vârful acestuia trebuie să urci vreo 140 de scări😊, o adevărată plăcere – mai ales cu un bebe în brațe . Dar, cum Baby T făcea primii pași atunci, a fost mai mult decât încântat să se plimbe prin parcul de la Lanterna, să urce scările și să se bucure de panorama asupra portului. Lanterna di Genoa este un far antic ornamental, care stă din secolul al XII-lea, dar a fost reconstruit de-a lungul timpului.

Farul Lanterna
  1. Piazza Ferrari și frumusețile arhitecturale din Centrul Vechi
Piazza Ferrari

Piazza Ferrari e cea mai mare piață din Genova și oferă un spectacol senzațional cu fantaniile sale arteziene. Aici se strâng copiii din oraș pentru a se zbengui în apa jucăușă, Baby T greu s-a lăsat dus în fiecare seară de acolo. Noroc că , în apropierea Pieței Ferrari, se află zona de shopping așa că T a primit mereu hăinuțe noi și uscte😊.

În fiecare an, în octombrie, timp de o săptămâna, toate clădirile din Genova care fac parte din patrimonial UNESCO (și sunt foarte multe😊)pot fi vizitate gratis. Noi am făcut o adevărată pasiune în a le descoperi căci vorbim de palate, case vechi, sedii ale administrației oficiale.

Zona Garibaldi

Majoritatea acestor clădiri se află pe Stradă Garibaldi (Old Town) dar sunt împrăștiate în tot orașul, așa că e o adevărată căutare de comori să le găsești. Această stradă îngustă e inima orașului vechi din Genova, toate clădirile au o arhitectură fantastică, iar cea mai notabilă clădire este Palazzo Rosso, care are o fațadă roșu/portocaliu strălucitor.

Palatul Regal

Trei dintre aceste palate sunt deschise publicului – Palazzo Rosso, Palazzo Bianco și Palazzo Tursi și oferă o perspectivă excelentă asupra istoriei orașului,plus numeroase obiecte de artă, colecții de o valoare inestimabilă. 

  1. Castello d’Albertis
Castelul D’Albertis

Și dacă după atâta plimbare și frumusețe, încă mai ai chef să vezi un castel, îți recommend Castelul D’Albertis, creat în stil neogotic și  construit în 1886. De fapt, este construit pe locul unui fort din secolul al XII-lea și păstrează fundațiile originale ale forturilor. Castelul a aparținut lui Enrico Albertis, un armador care a călătorit în jurul lumii și care se visa un mic Cristofor Columb. A adunat o adevărată colecție de artefacte din toate colțurile, casă putând fiind comparată cu un muzeul al culturilor lumii.

Castelul D’Albertis
  1. Mare, Mare și iar Mare

Dar să nu uităm că Genova e port la Marea Liguriei, că de jur inprejurul orașului, poți găși locuri senzaționale pentru o plimbare sau pentru o bălăceala adevărată.

Nu a fost dată să nu venim în Genova și să nu facem o scurtă plimbare pe faleză, în vara aceasta am optat chiar și pentru o piscină cu un view deosebit asupra marii (cum am prins cele mai mari valuri din ultimii ani, am considerat că pentru Baby T, era mai bine să alegem  o piscină – căci nu există să vadă apă și să nu se balaceasca).

Acestea sunt top 3 plaje de lângă oraș, dar voi reveni cu o lista de plaje, cu mai multe detalii😊

  1. Plajă de la Boccadasse – satul cu case colorate, o plajă micuța cu pietre și o atmosfera plăcută, cu oameni relaxați și înghețată delicioasă.
  2. Plajă Camogli – Camogli este locul pentru ține. Oricât de tentante ar fi toate celelalte plaje, litoralul urban de lângă Genova oferă tot felul de opțiuni turiștilor care caută puțînă varietate. Zona din jur este compusă aproape în întregime din plaje publice, ceea ce îl face sportul perfect pentru turiștii care doresc să se relaxeze
  3. Plajă Capolungo –  se află în Nervi, lângă Genova. Plajă se mândrește cu o frumoasă porțiune de coastă cocoțată printre stânci. Aici, vă puteți bucură de unele dintre cele mai bune apusuri de soare din Liguria.

Sper că cele 4 sugestii de mai sus, ți-au deschis curiozitatea pentru a face o vizită în Genova, astfel încât să înțelegi de ce noi alegem să ne întoarcem mereu acolo, cu drag😊. Baby T e clar înnebunit după plajă și după acvariul din Genova, așa că ne dorim să îi arătăm cât mai mult din acest oraș.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion