Travel better, cheaper, smarter
 • Menu
 • Menu

HURGhADA – EGIPTul DE LA MAREA ROȘIE

Dessert Rose

După un an greu încercat în ale călătoriilor în afara țării, în 2021 am decis să plecăm peste mări și țări, respectând normele de siguranță împotriva Covid 19 (curajul fiind dat și de faptul că ne-am vaccinat).

Decizia de a pleca undeva cu bebelușul de nici 6 luni a fost analizată îndelung și așa, am ajuns la concluzia că , pentru prima dată în viața mea, vom merge la un resort all inclusive:) . Dacă în mod normal am fi ales, clar, Europa ca prima călătorie pentru baby T , de data aceasta situația pandemică ne-a purtat pașii direct pe urmele faraonilor: în Egipt:).

Dessert Rose

Pentru mine a fost o călătorie mult dorită, fiind pasionată de mică de Egipt dar și pentru că era prima dată când plecam în noua calitate de mamă . M-am meditat mult pe grupurile de familii călătoare, am bătut-o maxim la cap pe colega mea, Ramona, de la https://www.parinticalatori.ro/, și am plecat având încredere că totul va fi minunat. Și a fost:).

Tot pentru prima dată am ales un pachet cu o agenție de turism, Christian Tour, pentru a fi siguri că totul decurge smooth, un pachet de 8 nopți în Hurgada, la Dessert Rose Resort (https://www.desertrose.com), pentru 3 adulți și un bebeluș (unchiul lui baby T a venit cu noi, așa că ne-am distrat și mai mult).

Pentru bebeluș am luat cu noi doar medicamente preventive, recomandate de pediatru (săruri de hidratare, antitermice, vitamine și siropuri) dar nu am avut nevoie de absolut nimic.

Cateva detalii organizatorice despre Egipt:

 • Pasaport valid minim 6 luni
 • Test PCR Negativ , tradus în engleză, cu max 72 de ore înainte
 • Vremea foarte caldă ziua dar răcoroasă seară (cam de o geacă de blugi sau piele )
 • Preferabil să aveți Dolari la voi, deși acceptă orice moneda (noi am plătit, la un moment dat, chiar cu RON)
 • Cartela de Internet o puteți lua direct din aeroport. Noi am dat 10 dolari pe o carte de 18 giga de net, de la Orange, care ne-a fost mai mult decât suficient
 • Excursiile le puteți face cu ghizi locali, prețurile fiind clar mai bune decât ale agenției din România
 • E indicat să aveți un aparat de țânțari la voi (cel puțin nouă ni s-a părut foarte util)
 • Dacă nu va place să negociați orice și să va targuiti pentru fiecare lira egipteană, există magazine cu preț fix care au, de cele mai multe , ori prețuri mai bune decât cu toată negocierea (mie , cel puțîn , nu îmi place insistență vânzătorilor așa că am preferat aceste magazine cu preț fix)
 • Am călătorit în HURGHADA doar cu UBER, merge minunat, e punctual, e ieftin și te scutește clar de agasarea taximetristilor.
 • Nu utitati de bacșiș – oriunde, oricum, oricând (de la recepție, la curățenie, la ghid, la șofer etc).

Acestea fiind spuse, să povestesc puțin despre experiența noastră in Hurgada și la resortul all inclusive ales:). În relatarea viitoare voi povesti cum a fost excursia noastră de o zi la Luxor și Valea Regilor cu baby T, o excursie cu tur privat.

1. Hurgada – orașul prafuit cu suprize ascunse

Nu suntem genul de călători care stau prea mult într-un loc și, deși resortul era destul de ofertant, am preferat să facem câteva excursii, să descoperim orașul Hurgada și magia Egiptului (măcar cât să îi dăm o poleiala pentru următoarea vizită).

a. Acvariul din Hurghada – peștii din Marea Roșie pentru începători

Acvariul din Hurgada

Nu aș fi putut să stau într-un loc fără să îi înțeleg un pic spiritul, să îi admir autenticitatea și culorile. Așa am pornit prin Hurghada, am iesit din zona calmă a resortului și am pătruns direct în haosul tipic țărilor africane. Am ales sa vizitam dis de dimineață acvariul, ceea ce recomand clar tuturor. Am fost acolo fix la ora deschiderii (9:00), ne-am plimbat vreo ora și jumătate și, la ieșire, am văzut că era plin de autocare și grupuri mari care tot veneau.

Uimire pura la Acvariul din Hurgada

Pentru cel mic a fost fascinant să vadă atâtea culori și lumini , fiind la momentul în care totul e magic și curios – sau cel puțin așa cred că, deh, la cele 6 luni, nu e că și cum îmi povestește :).

Dar ceea ce vreau să spun e că prețul de 26 de euro mi s-a părut foarte mare pentru ceea ce oferă acvariul și mini grădina zoo. A fost drăguț, chiar o opțiune bună dată fiind vremea de afară și că cealaltă varianta era doar să zăcem la piscină. Nu regret că am mers dar, clar puteau , fie să îmbunătățească calitatea vieții animalelor (crocodili, maimuțe, lame etc) sau să adauge mai mulți pești.

b. Moscheea El Mina Masjid – spiritualitate și frumos

După vizita la acvariu, am decis să mergem să vizităm una dintre cele mai apreciate moschei din Hurghada: Moscheea El Mina Masjid.

Moscheea El Mina Masjid,

Mie mi s-a părut foarte frumoasă și elegantă, ca o bijuterie în mijlocul unui oraș ușor prăfuit dar plin de culoare și agitație. Am avut șansa să facem câteva fotografii acolo dar și să aruncăm un ochi în interior (au un loc special în care turiștii pot vedea cum e înăuntru).

Moscheea El Mina Masjid,

Nu am putut intră în moschee, deși citisem că se poate, dar au lăsat ușile deschise astfel încât să îi admir splendoarea și să mă las puțin pătrunsă de o altfel de spiritualitate. Am aflat ca Moscheea El Mina Masjid este cea mai mare din zona Mării Roșii și este o atracție turistică foarte importantă datorită arhitecturii sale magnifice.

Moscheea El Mina Masjid,

c. Hurghada Marina – o oază de elegantă

Hurgada Bay

De la Moscheea El Mina Masjid, am mers pe jos maxim 7 minute și am ajus la Marina, portul din Hurghada, care ne-a teleportat, parcă, într-un peisaj tipic de Cannes sau Monte Carlo: multe iahturi, curățenie impecabilă, restaurante elegante, în care nu trăgea nimeni obsesiv de tine, un loc creat special pentru turiști. Un loc puțin în contradicție cu orașul în sine, dar totuși un loc plăcut, să te bucuri de o cafea sau o friptură in afară regimului all inclusive.

Hurgada Bay

Am stat liniștiți la o terasă elegantă, fratele meu a savurat o friptură de cămilă delicioasă iar noi o porție de fructe de mare la grătar care aveau mai mult iz mediteranean decât egiptean:)

În Hurgada Marina, localnicii nu au acces dat fiind că se servește alcool, e clar un loc foarte turistic. Am mers și la “galeriile” cu suveniruri și am apreciat că vânzătorii nu au tras de noi la fel de insistent ca în zona hotelului sau la Luxor.

d. Insula Orange Bay – Maldivele Egiptului

Orange Bay

Nu am fost în Maldive dar fotografiile apelor azurii și clare păreau similare. Dincolo de glumă, am stat mult și am analizat dacă să mergem într-o excursie de o zi pe mare cu baby T sau nu, dar am ales să avem încredere în capacitatea de adaptabilitate a unui bebeluș și bine am făcut:)

Toate excursiile le-am făcut cu o agenție locală de turism, Mario Tours Egypt (pe care îi gășiți pe Facebook ca Amir Mario – https://www.mariotouregypt.com). Prețurile acestora sunt competitive, sunt serioși si se comunica ușor cu el în română sau engleză. Pe vaporul Riviera am fost maxim 20 de persoane, mâncarea bună inclusă iar băieții de acolo au fost foarte drăguți, ajutându-ne mereu cu bebelușul.

Pentru mine au fost câteva momente extrem de plăcute, în care am avut și șansa să stau singură cu marea, să simt vântul, să admit culoarea extraordinară a Marii Roșii, să îmi readuc aminte cât iubesc călătoriile.

Insula Orange Bay e cu adevărat magică, un peisaj marțian, deșertic, înconjurat de ape azurii, clare și liniștite. Locul este cu adevărat “instagramil”, păcat însă că am stat prea puțin pentru cat de multe am fi putut face (maxim 2 ore).

Orange Bay

S-au făcut 2 opriri pentru snorkeling, dând posibilitatea de a admira minunata fauna și flora a Marii Roșii, să urmărești pești multicolori, să te bucuri de o lume subacvatică magică. La sfârșitul excursiei, ne-am oprit să faceva câteva ture cu banana și canapeaua acvatică:), experiențe cu adevărat inedite, cel puțin pentru mine, care nu mai încercasem așa ceva până acum.

e.  Safari în deșert – distracție cu emoții

Eu nu am putut merge, dat fiind că,totuși, baby T e foarte micuț, dar tatăl și unchiul lui, și-au luat jumătate de zi liber de la bebeluseală :), și au plecat să explorexe puțin deșertul. Excursia a fost luata tot cu Amir Tours Egypt și a costat 50 de euro pentru amândoi. La întoarcere mi-au povestit că au avut câteva peritetii pe drum, că mașinile cu care se dădeau prin deșert s-au defectat dar, oarecum, asta a făcut sarea și piperul acelei escapade.

Desert Hurgada

Au avut parte de ceva adrenalină, au vizitat un sat de beduini și s-au întors la hotel cu multe fotografii și filmulețe amuzante. Mi-au spus că a meritat excursia, că au legat ceva prietenii și că, data viitoare, sigur merg și eu cu baby T să ne bucurăm de niște peisaj deșertic:)

Desert Hurgada
 • Dessert Rose: Piscina, mare, distracție – all inclusive

Așa cum am spus mai sus, noi am ales Dessert Rose, un resort despre care am citit multe recenzii bune. Neavând experiență unui alt all inclusive, pentru noi a fost foarte ok. Nu suntem genul care să stăm prea mult într-un loc așa că am “lenevit” în resort doar vreo 3 zile în total.

Dessert Rose

Mie mi-a plăcut foarte mult că totul era verde și plin de flori, că era exemplar de curat, că angajații erau foarte politicoși și că…absolut toți se împrieteneau cu bebele din dotare:).

M-am bucurat de cele câteva piscine, la care am putut lenevi, de barurile colorate, de mâncarea variată și de muzică în surdină. A fost clar o relaxare după multe luni de stres.

Dessert Rose

Dessert Rose pare un resort înclinat să bucure orice tip de turist care nu are pretenții de o zona exclusivistă: are spații generoase pentru copii, pentru cupluri romantice, seri cu muzică pentru cei single și foarte tineri, lecții de aerobic pe plajă pentru sportivi sau sesiuni foto pentru cei ce își doresc fotografii faine pentru profilul de Facebook, Instagram sau Tinder ;).

Câteva aspecte nu mi-au plăcut insă : cum ar fi înclinația de a avea o camera foarte curată doar după ce am lăsat un bacșiș generos , ideea că restaurantele alla carte, nu prea sunt alla carte ci mănânci fix ce au și că nu prea știi ce mănânci până nu îți aduc în farfurie (deși foarte bune fructele de mare), faptul că trebuia să menționezi de 2 ori că nu vrei băuturi puse în pahare de plastic. Dar… per total eu recomand acest resort pentru modul cum m-am simțit acolo.

rpt
Snorkeling Insula Orange
Snorkeling Insula Orange
Desert Hurgada

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion