Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

WASHINGTON DC – TOP 3 ACTIVITĂȚi PE CARE SĂ NU LE RATEZI

A trecut aproape un an si jumatate de la vizita noastră în New York (https://www.travelfunpassion.com/organizarea-vacantei-la-new-york-sfaturi-utile-2/ ) și încă ne amintim cu drag căci a fost unul dintre cele mai frumoase concedii.

Deși am scris până acum despre cum ne-am organizat cu logistica și cum am reușim să facem totul în doar două luni (de la pașaport, viza, bilete, cazare și organizarea celor 10 zile), nu am apucat însă să va descriu care ar fi cel mai bun  mod de a te organiza astefl încât să atingi cele mai importante puncte și nu numai.

Pentru noi pe lista « TO DOs » a apărut și ideea de a vizita, pentru o zi, capitala SUA : Washington. Pentru a fi siguri că totul va merge ca « pe roate » am ales un furnizor să ne organieaze excursia, intrările și transportul dar a fost una dintre cele mai greșite idei pe care le-am avut vreodată. Încerc mereu să fac totul de una singură și să nu iau agenții sau furnizori de astfel de servicii dar, pentru prima dată, mi-am incalacat acest obicei și s-a dovedit un fiasco.

Dar așa cum ne știi déjà, suntem persoane foarte optimiste care încearcă să găsească frumosul oriunde chiar și într-o excursie prost organizată de o agenție prea scumpă pentru a nu fi trasă la răspundere. Sfatul meu este să organizați singuri: dacă sunteți în NY, luați simplu trenul pentru o zi vizitați liniștiți capitala, fără un autocar plini de oameni mofturosi și un ghid care, surprinzător, nu vorbea engleza bine….. în America 😊.

După ce am vizitat capitala am plecat cu impresia că primăvara este, probabil, cel mai bun anotimp să vizitezi  Washington, nu atât din cauza temperaturii plăcute (am nimerit la vreo 18 / 20 de grade) cât, mai ales, datorită Festivalului Național al Înfloririi Cireșilor (în martie sau aprilie). Literalmente orașul părea într-o continuă sărbătoare datorită cireșilor cu flori albe și roz (jumătatea Travelfunpassion nu a fost la fel de încântat deoarece l-am înnebunit cu sutele de forografii dar…ce mai contează 😊 !?)

  1. Începe-ți vizită cu o cafea în față Casei Albei – cine știe, poate dai față-n față cu președintele 😊?!

Începeți vizita de pe Pennsylvania Avenue și vei  ajunge la Parcul președintelui și la Casa Albă. Înarmează-te cu răbdare și « vânează » cel mai bun loc de unde să faci cele mai faine fotografii către Casa Albă.  Parcul public de șapte acri de peste stradă este un site popular pentru proteste politice așa că sper să nu ai ghinionul să nimereșți în mijlocul unei mulțimi ce scandeaza cine știe ce mesaje « De dragoste » la adresa locatarilor de la Casa Albă.

Casa Alba
Parcul din fata Casei Albe

2. Continuă plimbarea către zona cu monumentele memoriale 

Monumentele și clădirile  monumentale sunt unele dintre cele mai cunoscute repere istorice din Washington DC și sunt cu adevărat spectaculoase . Memorialele sunt răspândite pe o distanță foarte largă și este bine să îți faci rost, în avans, de harta acestora.

Acordă-ți câteva ore să te plimbi și să citești câteva ceva despre aceste monumente, câteva fapte despre care nu știai nimic sau să îți amintești importanta evenimentelor pe care le « întruchipează » fiecare dintre acestea.

Memorialul celui de-al Doilea Razboi Mondial

Ne-am oprit întai la  Memorialul celui de-al  doilea război mondial , cu un design deosebit în forma unei  fântâni, pe care o vedeți în centru celor două părți ce reprezintă fronturile Atlantic și Pacific (Nord și Sud).  În jurul fântânii se află 56 de coloane care listează statele americane, comunitățile și teritoriile care au trimis bărbați și femei pentru a servi sub pavilionul american în timpul celui de-al doilea război mondial.

Lincon Memorial

Mai mult decât atât, am avut și o sesiune foto printre cireșii din față Memorialului Lincon și am admirat îndelung întreaga zona, bucurandu-ne și de o vreme, de aprilie, excelentă, făcând prietenii cu un grup de fete din Taiwan și colecționând amintiri ce ne vor ajunge până la…următoarea vizită 😊.

Memorialul Lincon ne-a impresionat, însă a fost puțin cam dificil să ajungem foarte aproape de celebra statuie a fostului președinte, dat fiind că, eram noi și alte câteva mii de turiști curioși. Știați că le-a luat americanilor mai mult de 50 de ani să contruieasca acest memorial pentru Lincon ? Ei bine până și la ei se mișcă uneori lucrurile foaret greu (deși în acest caz, au avut ceva motive bune, cum ar fi Pirmul Război Mondial).

Ultimul memorial la care ne-am oprit noi  a fost  Memorialul Veteranilor de Război din Coreea.  Acesta este unul dintre cele mai emoționante obiective turistice din Washington DC, și servește ca amintire a forțelor militare ale SUA, care au traversat oceanul pentru a apăra oamenii unei țări despre care nu știau aproape nimic.  Statuile, realiste, stau la aproximativ 7 metri înălțime (2m) și reprezintă diverse ramuri ale forțelor armate ( personalul armatei, marina și Forța Aeriană), înfățișând diferite caracteristice etnice (caucazieni, afro-americani, hispanici, orientali). 

3. Capitoliul – incursiune în istoria americană

Ultima oprire din capitala SUA, a fost la Capitoliu, clădirea simbol pentru democrația americană, locul unde deciziile lumii se iau. 
De-a lungul istoriei, Capitolul SUA a fost distrusă de foc, reconstruită , extinsă și restaurată iar, forma finală conținand peste 540 de camere și 658 de ferestre Am aflat și câteva lucruri amuzante despre istoria locului în timpul vizitei ce a durat cam două ore. In Capitoliu există încă băi din marmură, instalate înca din 1859 pentru a împiedica senatorii să miroasă urât, dat fiind că, în acea perioadă, locuiau în pensiuni unde nu aveau apă curentă 😊. Dar să nu crezi că aici se termină ciudățeniile celei mai cunoscute clădiri din DC: există lifturi destinate doar senatorilor, sub caldire sunt numeroase tuneluri secrete și o cripta construită, inițial, pentru GEORGE WASHINGTON, care nu a fost, însă, și folosită pentru adevăratul sau scop.

La Rotonda este celebra camera din interiorul senatului care are o înălțime de 180 de metri și unde sunt expuse picturi și sculpturi care înfățișează oameni și evenimente semnificative din istoria SUA. Am petrecut mai mult de 30 de minute admirând tavanul, picturile și gandidu-mă câte decizii au fost luate aici, de la nașterea Statelor Unite până în zilele noastre.

Capitoliul – La rotonda

Ceea ce trenuie să știi este că vizită la Capitoliu trebuie plănuită în avans pentru a evita cozile și a fi sigur că vei avea șansă să vezi simbolul clădirilor federale americane în formă cea mai pură.

Noi am părăsit Washingtonul cu sentimentul că am lăsat multe atracții în urmă dar, sperând că pașii ne vor fi purtați, la un moment dat, din noi pe « pământul făgăduinței » 😊 americane.

festivalul ciresilor infloriti

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion