Travel better, cheaper, smarter
  • Menu
  • Menu

MALLORCA (1)- CAZARE, MAȘINĂ ȘI ACTIVITĂȚI

Vara aceasta ne dorim să recuperam tot ceea ce nu am putut face anul trecut (fie din cauza pandemiei , fie din cauza sarcinii) așa că am început anul în forță cu Egiptul (HURGhADA – EGIPTul DE LA MAREA ROȘIE) si am continuat cu o insula de vis – Mallorca.

Palma de Mallorca

Despre aceasta insulă nu știam absolut nimic:), nu fusese niciodată pe radarul meu de călătorii și nici nu prea intenționam să mergem în Spania pentru plajă:). Dar, atunci când căutam locația vacantei de vară am primit și acest sfat “de ce nu Mallorca, e super baby friendly și sigur o să vă placa”. Imediat apoi am vazut că se incadra în fix ceea ce căutam: să recunoască vaccinul, să fie un pic mai relaxata cu masurile de prevenție (gen, fară masca în aer liber), să fie prietenoasa cu copii și să exista un bun mixt intre plaja și munte). La absolut toate dorințele mele, Mallorca trecea testul așa că….3 ore mai tărziu luam biletele de avion. Zborul direct de doar 3 ore către aeroportul din Palma era iar un foarte bun avantaj dat fiind că baby T este în perioada de explorare și să îl urmărim prea multe ore pe culoar, nu era tocmai o dorință aprigă a noastră:). Noi am plecat cu Ryanair si ne-am intors cu Wizziar, sunt singurele companii care au zboruri directe catre Palma de Mallorca.

Aș vrea să încep cu câteva detalii logistice, căci de aceste probleme ne-am lovit noi la început:

Cazare:

Insula e plină de opțiuni, care de care mai apetisante însă nu sunt chiar ieftine. Acum, depinde de fiecare tip de călător în parte însă sfatul meu este să vă luați o cazare cât mai departe de zona de plaja. Stiu că sună aiurea: cum să merg la plajă dar să caut cazare cât mai departe? Simplu: insula aceast are propria personalitate și ca să o îndrăgești, cum am făcut noi, trebuie să ieși puțin din zona cea mai căutată:). Ea este mică, undeva la 120 de km toată așa că și luând cazare într-un sătuc inedit, tipic spaniol, tot vei face maxim 50 de minute fata de orice punct de interes.

SINEU

Noi am ales să stam în, în SINEU, un sătuc extrem de drăguț, cu oameni foarte zâmbitori, într-unul dintre cele mai faine boutique hotels în care am stat vreodată, cu un patron foarte atent la dorințele noastre, dar mai ales ale lui Baby T (https://www.canserrete.com/en). Recomand acest tip de cazare pentru cei care adoră să descopere insula, să mănânce în taverne autentice, să caute plaje izolate și neștiute de masele de turiști, pentru cei cărora le place condusul pe străduțe înguste cu peisaje ce amintesc de Toscana.

Pentru cei cărora le place să se relaxeze la plaja, să stea liniștiți, să ia cine drăguțe și să se bucure de multa muzica, le recomand stațiunile pentru cazare …și aici insula are enorm de multe posibilități. Noi am stat pentru 2 nopți în PEGUERA, o stațiune chiar simpatica, tipic germana (insula are un mare flux de nemți sau britanici că principali turiști, așa că și-au împărțit-o pe zone:)). o stațiune ce seamănă cu multe, unde am ales un hotel foarte ok, la malul marii, dar lipsit de magia și sufletul celui din Sineu (https://www.florlosalmendros.com/en/home.html).

Plaja San Elm – 20km de PEGUERA

Închiriere mașină:

Insula, așa cum ziceam mai sus, este extrem de ofertantă și e mare păcat să fiți statici într-o singura stațiune, chiar și frumoasa să fie. Mașina de închiriat e soluția perfectă pentru cei ce vor să exploreze, pentru cei care au copii și se cară cu colac, umbrela și jucărele:)) dar și pentru cei ce vor să admire un apuc romantic în mijlocul munților:).

Am văzut că rețeaua de transport în comun este chiar ok pusă la punct dar nu pot da vreun sfat căci nu am apelat deloc la ea. Am închiriat mașină direct din aeroport, de la EUROPCAR , desi inițial apelasem la AVIS. Noi am închiriat mașină cu ceva săptămâni înainte de plecare de pe siteul rentalcars.com dar, cu o zi înainte, jumatatea și-a pierdut cardul și asta nu a făcut decât să ne creeze o groază de probleme în aeroport. Întăi, cei de la AVIS au refuzat să ne elibereze mașina desi era plătită integral în avans către cei de la rentalcars.com, pe motiv că titularul nu are card pe numele său chiar dacă garantam cu cardul meu, cei de la rentalcars nu ne-au putut da înapoi asigurarea plătita în full așa că…3 ore mai tărziu pierdusem 300 de euro și tot nu aveam mașină. Problema celor de la AVIS nu era că nu mai aveam card pe numele jumătății, ci că închiriasem de la un intemediar:))).

În cele din urma, am găsit înțelegere și mult customer service orientation la cei de la EUROPCAR care au creat un nou contract pe numele meu, ne-au făcut o super oferta și ne-au dat și un upgrade la mașină mai buna și automata:) (mă rog, asta cu automata a creat ceva emoții căci noi nu mai condusesem automata și am dat de câteva ori cu nasul de parbriz …noroc că Baby T avea scoica și era foarte bine protejat). Experiență cu cei de la EUROPCAR a fost de nota 10, am ales să prelungit încă 3 zile contractul cu ei, peste cele 7 inițiale, și totul a mers foarte ușor, la telefon.

Ce să faci 7 zile pe insula? în primul rand să preungesti vacanța cu încă 3:) că să fii sigur că ai atins câteva puncte MUST:)

Noi ne-am împărțit timpul intre mers la plajă , vizitat vreun orășel/ sătuc și apoi iar plajă până seara tărziu. Căutam mereu o alta plaja, cât de sălbatică și epică posibil, un orășel tipic spaniol, cu case și străzi împietrite în timp, cu oameni calzi care iți zâmbeau. Vă urma o noua postare cu topul plajelor ce ne-au plăcut cel mai mult dar și cu gradul de dificultate de a le accesa:).

CUEVAS DEL DRACH

Înainte de a reveni cu ceva detaliat las și o lista de plaje care ne-au plăcut:

  1. CALA DEL MORO
  2. CALA S’ALMUNIA
  3. CALA SAN ELM
  4. CALA DEIA
  5. CALA TORTA
  6. CALA FIGUERA
  7. CALA SANTANY

Încheie ziua cu apusuri de vis fie la Capul Formentor (Formentor) sau la Mirador de na Foradada (locații la care se ajunge destul de ușor, cu drumuri și peiaje de poveste ).

APUS CAP FORMENTOR
MIRADOR DE NA FORADATA

Atunci când simți că nu mai ai chef de ape cristaline și nisip fin, iți sugerez să iei la pas sătucurile de pe insula, să explorezi peșterile (Cuevas del Drach, Cuevas de Arta) și să iți rezervi 2 zile (sau una daca timpul nu iți permite pentru doua) pentru a vizita capitala insulei: Palma (o să am și aici o postare amănunțită despre ceea ce ne-a plăcut noua cel mai mult în Palma).

Mallorca oferă o mare varietate de restaurante , pentru toate gusturile și buzunarele, cu panorame impresionante dar și oameni extraordinar de prietenoși – cel puțin în zonele mai puțin turistice, te simți mai mult un oaspete invitat la masa decât un client :).

CAP SALINES

Voi incerca sa creez o lista de MUST DOs (desi e greu caci sunt atat de multe lucruri) și de locurile care ne-ai rămas noua în suflet dar și pe retina – că și completare, lui Baby T i-a plăcut enorm, a mâncat în 70% din cazuri la restaurant (cu mâncare de bebe , facută fară sare și zahăr), a avut mereu un scăunel curat pt el și țoață lumea îl alinta cu complimente și zâmbete.

ACVARIUL DIN PALMA – Bucuria copiilor

Daca vrei sa mai afli cate ceva despre alte calatorii inDaca vrei să mai afli cate ceva despre alte călătorii în Spania, poți verifica recomandările făcute despre Valencia : Valencia – flamenco și sangria .

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Left Menu Icon
TravelFunPassion