Barcelona este orașul emblemă al Spaniei, odată ce ai ajuns aici știi bine că vei mai vrea să vezi cate ceva din țara asta uimitoare. Am știut de la început că Barcelona e prietenoasă cu copiii căci avusesem deja experiența Palma de Mallorca cu Baby T, la 9 luni😊. Urma ca al nostru năzdrăvan să se bucure de orașul aceste cu atât de multe atracții pentru copiii.
Și aceasta a fost o vizită în care mami a stat mai mult la muncă ☹ iar Baby T a descoperit orașul cu tati dar asta a făcut experiența și mai inedită pentru ei doi (deși greoiaie uneori pentru tati😊).
Am ajuns într-o duminică dis de dimineața și am început să explorăm ușor, la pas, orașul. Am avut cazarea pe malul mării, ceea ce s-a dovenit minunat pentru T și mai puțin pentru noi. El își dorea să se joace doar în nisip nonstop iar noi să explorăm puțin (măcar cât permitea programul meu). Dar a fost minunat pentru puști să se scalde și să se bucure de soare și nisip în martie, când la noi vremea era încă foarte neprietenoasă pentru astfel de activități.
Să vedem top activități de făcut cu copiii prin Barcelona – cu bune și cu mai puțin bune😊. Călătorind în Barcelona cu copii, veți avea amintiri de neuitat – vă veți aminti de aromă de churros, de copiii tăi savurând “biletul de intrare” de la muzeul de ciocolată și de soarele care pare să straluceasta puțin mai tare si mai cald decât în alte părți.
Faceți o plimbare în Parc de la Ciutadella & Parc Güell
Fericirea copiilor este să alerge liberi, fără griji, să se bucure de verdeață și de flori, de rațe și de apă….și toate acestea le găsim în cele 2 parcuri minunate din Barcelona. Voi scrie întâi despre Parc Güell, cel care mie mi-a plăcut mereu pentru că sunt fascinată de culorile și de arhitectura sa fantastică.
Parc Güell – Construit între 1900 și 1914, a fost inspirat de „mișcarea orașului grădină” din secolul al XX-lea. Proiectat de arhitectul catalan Antoni Gaudí și numit după contele Eusebi Güell, moșia a rămas casa familiei lui Gaudí până la moartea să în 1926. De atunci, Park Güell a devenit un spațiu public, care atrage și astăzi milioane de vizitatori anuali.Statuia salamandrei din mozaic care se află la porțile Parcului Güell acționează că simbol al Barcelonei. „El Drac” este cunoscut sub mai multe nume, cum ar fi „balaurul” și „șopârla Park Güell”. Noi am petrecut câteva ore bune bucurându-ne de acest parc minunat, o sursă de fotografii extraordinară😊. Biletele le-am luat online, 10 eur fiecare (gratus pentru Baby T) și asta a facilitate intrarea în parc dar și evitarea cozilor.
Parc de la Ciutadella – Parcul Ciutadella își ia numele de la vechea cetate (cetate) care a ocupat statul real după ce orașul a fost învins de Bourboni în 1714. Ne-am oprit de câteva ori în acest parc și de fiecare dată a fost o plăcere deosebită. Dacă și copiii voștri sunt fani baloane de săpun, sunt aici câteva persoane care fac așa ceva spre deliciul picilor din parc. O pimbare, o înghețată sau o cafea…acesta e locul ideal (și un mare plus îl au și locurile de joacă😊 pentru liniștea părinților).
Explorați magnifică La Sagrada Familia
Catedrala ce domină de peste 100 de ani capitală Spaniei, este simbolul întregului oraș, o minunăție arhitectonică pe care cu greu o porți rată din orice punct o cauți😊. Sagrada Familia își are rădăcinile din aproximativ 1866, când o comunitate devotată Sfântului Iosif a conceput să construiască o catedrală în onoarea să. În 1882, pe 19 martie, de sărbătoarea San José, prima piatră a fost pusă în mijlocul unui teren care măsura 12.000 de metri pătrați.
Sagrada este iubită de turiști dar nu prea apreciată de localnici, un motiv ar fi investiția enormă din ultima sută de ani și de faptul că încă nu se știe când va fi finalizată (cel mai nou termen este 2026 dar nu e nimic sigur). Baby T și tati au vizitat catedrala la interior, biltele cumpărate online, pentru primele ore ale dimineții, au ajutat să evite cozile imense și aglomerația (prețul este destul de piperat – 35 euro dar poți găsi câteva combinații destul de bune).
Vizitați Muzeul Ciocolatei
Deși am citit foarte mult despre acest muzeu, noi am fost destul de dezamăgiți. Micuț, fără prea multe atracții pentru cei mai mici (poate mai interesant pentru copiii mai mari). Că și experiență, biletul de la intrare se transformă într-o ciocolată pe care i-au dat-o în mâna lui T, dar au insistat să nu o mănânce până nu terminăm vizită. Personal, aș spune pass acestei atracții dar am trecut-o pe lista căci e o bună soluție pentru o zi ploioasă sau când e prea cald afară.
Petreceți ziua la Grădina Zoologică din Barcelona
Această s-a dovedit cea mai de success mișcare pentru piciul din dotare. A petrecut câteva ore bune la zoo, din care cel puțin una admirând cum se spală un elefant 😊 (tottlers și pasiunea lor pentru anumite lucruri încă ne fascinează). Această este una dintre cele mai mari, o rezervație de biodiversitate care găzduiește 4.000 de animale și peste 400 de specii de mamifere, reptile, păsări și multe altele.
Copiii vor fi fascinate iar părinții un pic liniștiți; T e mare fan animale așa că nu era greu de înțeles că va aprevia enorm această vizită.
Distrați-va cu cei mici la CosmoCaixa (muzeul Științei)
Acesta este cel mai mare și modern muzeu din Barcelona, care adună aproape toți copiii din oraș în weekenduri😊. Noi am planificat vizită în timpul săptămânii și nu ne-am așteptat că T să apreceize foarte mult experimentele dar ne-a susprins și de dată această. Poate cea mai fascinantă expoziție a muzeului este Pădurea inundată, o replică vie ambițioasă și incredibilă a unei părți a pădurii tropicale amazoniene. Copiii pot vedea broaște, broaște țestoase, șerpi, pești pirarucu de trei metri lungime, căldură vaporoasă și mirosuri de junglă, toate pot fi văzute trăind în perfectă armonie în Pădurea Inundată.
Descoperiți minunile acvatice la Acavriu
O altă zi poate fi rezervată unei vizite la Acavariul din Barcelona care se bate la măreție cu cel din Genova (pe cel de-al doilea l-am văzut de foarte multe ori așa că am putut face paralelă dintre ele). Acvariul din Barcelona este unul dintre cele mai mari și mai renumite acvarii din lume; este împărțit în 3 zone: Ocenariul (cel mai mare bazin din Acvariu), Zona mediteraneană și Acvariul Tropical. Intrarea e 24 de euro pentru un adult, 10 euro pentru copiii peste 3 ani și gratis pentru cei sunt 3 și pot fi achiziționate și online (care oferă clar avantajul de la sări peste cozi).
Încercați bunătățile culinare de la Mercado de la Boqueria
Mercado de la Boqueria a fost alegerea noastră pentru a găsi opțiuni de cină, știam că odată intrați acolo vom fi “asaltați” de toate bunătățile posibile și că sigur vom gusta cât mai multe posibil. Întreaga zonă e extrem de ofertantă, găsiți de la Jambon, la brânzeturi, fructi de mare sau ciocolată.
Mercado de la Boqueria este din 1836 sufletul orașului, situat în zona cea mai populară Las Ramblas, cu peste 200 de comercianți gata să ofere cele mai alese produse gastronomice locale și internaționale. Baby T a cerut sucuri proaspete de fructe, fructe apetisante, ciocolată și a fost extrem de bucuros să încerce creveții prăjiți.
Plănuiți o vizita scurta la Big Fun Museum
Big Fun Museum a venit că și propunere într-o zi când vremea nu era foarte prietenoasa și desi, noi adulții, nu suntem cei mai mari fani al tipului acesta de muzeu, Baby T a fost mega incantat.
Muzeul Big Fun este o atracție nouă și distractivă pentru vizitatorii de pe La Rambla și are cinci săli în care să te distrezi, este că un minunat loc de joacă pentru copii. Intrarea este 20Euro de adult și e gratis pentru copiii sub 5 ani.
Mergeți la Casă Batlló
Casă Batlló este o clădire din centrul Barcelonei. A fost proiectată de Antoni Gaudí și este considerată una dintre capodoperele sale. Terasă de pe acoperiș este una dintre cele mai populare zone ale întregii case datorită faimosului său design cu spatele dragon. Noi m ajuns după apus și priveliștea era minunată.
Pentru T vizita nu a fost cea mai interesantă, poate fiind cam micuț, însă a găsit câteva lucruri care l-au distrat sufficient de tare încât să alergăm după el😊. Prețul de intrare este destul de măricel, undeva la 29 de euro de persoană am dat noi (însă prețul fluctuează în funcție de zi sau de sezon); copiii sub 3 ani au intrarea gratis.
Rezervați o jumătate de zi să va bucurați de plajele însorite
Ultima noastră propunere pentru Barcelona este legată, bineînțeles, de zona de plajă. Noi am fost cazați lângă mare, și plimbările pe plajă s-au dovenit minunate pentru Baby T. Barceloneta este cea mai faimoasă (și tradițională) plajă a orașului. Este numită după cartierul maritim, construit în secolul al XVIII-lea de barcelonezii expulzați din La Ribera în 1714. Să stăm la plajă în luna martie a fost foarte relaxant, să ne bucurăm de soare și nisip a fost extrem de distractiv și pentru părinți dar și pentru copil (de apă nu ne-am bucurat căci temperature apei nu era deloc prietenoasă😊)
Bineînțeles despre Barcelona aș putea scrie “un roman” dar am încercat să adun fix doar câteva propuneri pe care le puteți face cu copilul (și singuri) dar mai ales cu un copil mic de sub 3 ani😊.
Daca vrei sa citesti mai multe despre Spania:
1.MALLORCA (1)- CAZARE, MAȘINĂ ȘI ACTIVITĂȚI
2.MALLORCA (2)- TOP 5 PLAJE & ACTIVITĂȚI
Leave a reply